LEMPENG ARAB
TEPUNG GANDUM CAP SAUH 500GM
KELAPA PARUT 100GM
AIR MASAK
BAHAN DIATAS BUAT UNTUK LEMPENG
BAHAN-BAHAN
DADA AYAM 3 KETUL
SERBUK KARI DAGING ADABI 3PKT =72GM 1 PKT=24GM
1 BIJI BIG ONION P0TONG SECARA CHOPPED(PETAK KECIL)
DADA AYAM 3 KETUL POTONG CINCANG HALUS
SOS TIRAM DALAM 3 SUDU TEH
WHITE PEPPER POWDER
GARAM SECUKUP RASA
MARJERIN PLANTA ADALAH BAHAN UNTUK MENUMIS
CARA PEMBUATAN UNTUK MENUMIS AYAM YANG SUDAH DIGAUL
1.MULA-MULA LETAKKAN MARJERIN PLANTA DALAM ANGGARAN 7 SUDU TEH
2.LETAKKAN 1 BIJI BIG ONION CHOPPED
3.TUMIS DADA AYAM 3 KETUL SAMPAI MASAK YANG SUDAH DICINCANG HALUS
SAMPAI MASAK.
BAHAN-BAHAN UNTUK DICAMPUR SETELAH AYAM SIAP DIMASAK
1 BIJI BUAH TOMATO-POTONG CHOPPED
1 BIJI BAWANG BESAR MERAH-POTONG CHOPPED
100GM LETTUCE-POTONG CHOPPED
6 SUDU TEH MAYONIS
6 SUDU SOS CHILI
CAMPURKAN SEMUA BAHAN DI ATAS,SELEPAS ITU LETAKKAN KAT LEMPENG LEPAS ITU GULUNG
.KALAU NAK CANTIK GULUNGAN TU IKAT DGN DAUN KUCHAI TERBAIKKKK....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan