PERBAIKILAH BACAAN SURAH AL-FATIHAH ANDA

Rabu, 17 April 2013

INGIN MENAMBAH PENDAPATAN RM 1000-RM 3000?


KERJA SAMBILAN UNTUK GAJI SEPENUH MASA
$ SPORT NUTRITION COACH
$ BRIDAL SLIMMING COACH
$ SKIN CARE AGENT
$ WELLNESS COACH
$ SUPERVISOR
BE YOUR OWN BOSS!!1
UNTUK TEMUJANJI
IJAL-0136977824(JASIN,MELAKA)
AISYAH-0163207819
ISHAK-0132712253
APPOINMENT &INTERVIEW
IJAL-0136977824(JASIN,MELAKA)
ABHN WELNESS POINT
K8 MEDAN SELERA PERINGGIT
75400 PERINGGIT
MELAKA

Sabtu, 2 Februari 2013

Bayangkan Tempat Pemberhentianmu


# Bayangkan Tempat Pemberhentianmu #
“Bayangkan kala anda berdiri tanpa pakaian dan kala amal diperlihatkan…
Merasa terasing, resah dan bimbang…
Saat neraka menyala-nyala kerana murka dan marah…
Kepada para pendosa, dan Robb Pemilik ‘Arsy juga murka…
‘Bacalah catatan amalmu wahai hambaKu dengan perlahan,
Apakah kau melihat adanya satu huruf pun yang tidak sesuai dengan kenyataan sebenarnya?’
Kala kau baca, kau tidak akan mengingkari bacaan itu…
Laksana pengakuan orang yang tahu segala sesuatu dengan sebenarnya…
Maha Mulia menyerukan: ‘Ambil orang itu wahai para malaikatKu…
Bawalah dia ke neraka dengan kehausan…
Kelak mereka akan bersama-sama berada dalam neraka yang berkobar…’
Sementara orang-orang mukmin menempati negeri keabadian…”


Jumaat, 21 Disember 2012

Berfikir dari luar kotak

Apa itu thinking out of the box atau dalam bahasa Melayunya berfikir di luar kotak? Ia ialah satu pemikiran yang lain dari yang lain dari yang sepatutnya biasa orang fikir. Semasa kita menghadapi sesuatu masalah kita jangan terlampau gopoh untuk menyelesaikannya melainkan kita sudah membuat perancangan yang teliti dan dengan berfikiran di luar kotak dapat menjimatkan kos dan tenaga sehingga berjuta-juta seperti 2 kes di bawah ini. Ekslusif di isuhangat
Kes 1
Ketika NASA memulakan pelancaran angkasawan ke ruang angkasa, mereka mendapati bahawa pen tidak akan berfungsi pada graviti sifar (dakwat tidak akan mengalir ke bawah)
Untuk mengatasi masalah ini, mereka membelanjakan USD$12 juta. Mereka membangunkan sebuah pen yang bekerja di graviti kosong, terbalik, dalam air, di hampir semua permukaan termasuk kristal dan dalam pelbagai suhu dari bawah titik beku kepada lebih daripada 300 darjah Celcius.

Tetapi apa yang Russia lakukan?
Mereka menggunakan sebatang PENSIL!
Kes 2
Kisah di kilang kosmetik yang besar di Jepun kerana masalah yang mereka hadapi kerana terdapat kotak sabun yang kosong, tercicir dimasukkan sabun dalam kerja operasi pembungkusan. Syarikat menerima aduan daripada pelanggan yang telah membeli bekas sabun yang kosong.
Pihak syarikat menganggap serius perkara ini dan pengurusan mereka meminta kakitangan untuk menyelesaikan masalah tersebut dengan cepat.
Jurutera bekerja keras untuk memasang mesin sinar-X dengan resolusi tinggi, monitor diawasi oleh dua orang untuk melihat semua kotak sabun yang berlalu di atas line.
Tapi ketika salah seorang pekerja di sebuah syarikat kecil menghadapi dengan masalah yang sama, dia tidak masuk ke dalam komplikasi X-ray, dll tetapi sebaliknya keluar dengan penyelesaian lain.
Dia membeli kipas angin industri yang kuat dan menghalakannya pada line operasi pembungkusan kotak sabun itu.Ini bermakna setiap kotak sabun akan melewati kipas dan kipas itu akan menerbangkan kotak kosong keluar dari barisan!
Moral cerita: Selalu mencari penyelesaian mudah. Merancang penyelesaian paling mudah yang menyelesaikan masalah dan jangan menganggap masalah yang besar itu perlu diselesaikan dengan cara yang besar juga!

Rabu, 12 Disember 2012

Haram Menyuruh Orang Solat


Satu hari Ajoi dan Sumardi borak-borak pasal agama di masjid sementara menunggu masuk waktu Isyak
Ajoi : Wak . . . . Apa hukumnya menyuruh orang sembahyang ? ?
Sumardi : Hukumnya wajib…kan ??
Ajoi : Salah . . . salah, belajar la sikit ilmu agama bro, takkan menyuruh orang sembahyang hukumnya wajib.
Sumardi : Habis apa hukumnya Joi ?
Ajoi : Menyuruh orang sembahyang hukumnya “haram “.
Sumardi : Haram ? ? ? Lu jangan bawak ajaran sesat Joi!
Ajoi : Iya la. . orang sembahyang tak boleh disuruh-suruh. Nanti kalau dah selesai sembahyang baru la kita boleh suruh-suruh itu orang, itu pun kalau dia mahu…
Sumardi: )@#@#@#! terus ambil wuduk.

Akhir kata silalah jelajah laman web saya  di bawah ini,inilah bisnes saya buat sekarang,anda ada komen tentang web ini,isya allah
ada hadiah menarik menanti anda dan jadi follower blog saya sekali,u follow me,i follow u ok...anda amat dialu-alukan
masuk dan daftar Sistem Hebat Yang Terbukti Membantu Apa Saja Perniagaan Anda Dan Berpeluang Mendapat Extra Income Walaupun TAK PANDAI MENAJA.. StiForP Terbaeeekkkk!!!! 

Saya tak pernah dengar apa itu stiforp, saya dah daftar tapi belum upgrade, saya tak faham, saya musykil, saya pening2 lalat, dan macam2 lagilah..So inilah tempatnya.

Langkah:
1.Daftar Percuma Dulu Di Sini Pilih Link Yang Mana Anda Suka...
2 http://banyakduit.stiforpmy.com 

http://smartdebitcard.net/banyakduit
2.Baca email anda 

3.Login pakai email anda & explore
https://www.stiforp.com/login


4.Kalau Tak Faham Barulah Anda Tanya Saya Jawab.

"Ingat Tiada Paksaan Dalam Bisnes Ini"

Layari Laman Web :
http://ijalyadiy2.blogspot.com./
http://ijalbuatduitselalu.blogspot.com


Isnin, 10 Disember 2012

Betik baik untuk Masalah Gout!


Betik untuk Masalah Gout!
Cubalah jika anda atau kawan korang ada penyakit gout jika untuk mencuba perubatan lain selain dari klinik.

Ia dikatakan benar-benar berkesan, hanya campuran hijau betik kiub untuk teh hijau biasa, saudara sepupu saya cuba dan mendapati ia sangat berkesan. Saya juga telah berkongsi dengan rakan gout untuk cuba ini (“sendi kaki” beliau mula ubah bentuk), selepas seminggu minum formula ini terdapat peningkatan yang ketara, dan selepas dua minggu sendi kaki sembuh dan kembali kepada keadaan biasa.
Sudah hampir tiga tahun semasa artikel ini ditulis , sakit sendi hilang, tetapi dia mengekalkan pengambilan antara 1-3 kali sebulan untuk mengelakkan berulang.
Rakan-rakan lain yang mengalami tahun masalah gout juga telah pulih. Berkongsilah kepada rakan yang mempunyai gout.
Satu formula oleh Profesor Lai dari Sekolah China Farmasi:
Lubangkan buah betik hijau  , masukkan air, masak hingga mendidih, kemudian tambahkan daun teh, sama seperti proses membuat teh.
Ujian klinikal menunjukkan bahawa ramuan ini membawa kesan yang baik untuk rawatan gout, bergantung kepada berapa kerap minum  formula ini.
Encik Liu Qing, Ketua Town Rende di Tainan, menderita selama bertahun-tahun dari sakit perut yang teruk di sekitar dinding posterior perut.
Beliau menggunakan betik hijau sebagai periuk teh untuk menyediakan teh keluarga setiap hari, selepas sebulan, keadaan penyakit kronik itu lebih baik.
Ahli keluarga beliau dengan asid urik yang tinggi juga telah sembuh oleh teh betik yang sama.
Untuk ini, Encik Liu menanam banyak betik untuk berkongsi dengan saudara-mara dan rakan-rakan dengan penyakit yang sama.
Menurut Encik Liu, dalam memilih betik hijau sebagai wadah teh, memilih mereka bentuk yang lemak dan pendek, dengan kapasiti yang lebih besar.
Potong bahagian atas betik, bersihkan diri benih, buat  satu lubang kecil di dinding sebelah atas untuk memudahkan menuang teh.
Buat lubang pengudaraan kecil pada penutup atas, dimasukkan ke dalam daun teh, tuangkan dalam air mendidih, letakkan penutup atas kembali ke betik, anda juga boleh menggunakan pencungkil gigi untuk mendapatkan penutup atas.
Sama seperti proses biasa penyediaan air teh.
Beliau terkejut bahawa sakit perut dia menderita selama bertahun-tahun telah sembuh selepas sebulan minum teh dari periuk betik hijau, tanpa mengambil sebarang ubat lain.
Beliau memberi beberapa daun betik hijau kepada rakan yang bekerja di Pusat Perubatan untuk menguji dan menganalisis kandungan.
Ujian mengesahkan bahawa enzim hadir sihat dalam betik adalah memberi manfaat kepada kesihatan manusia.
Sekarang pelbagai betik dalam dusun Encik Liu menghasilkan buah-buahan saiz yang sesuai, dia akan berkongsi buah-buahan dengan keluarga dan rakan-rakan.
Xu Fuchang, seorang petani betik berpengalaman, berkata betik hijau bermakna betik masak, di mana kulit masih hijau dalam warna.
Secara umumnya, betik mengambil masa kira-kira empat bulan untuk sepenuhnya matang dan masak, tetapi kesan penyembuhan akan hilang selepas ia masak sepenuhnya.
Bukan sahaja betik hijau boleh digunakan dalam minum teh, anda juga boleh memotong dalam bentuk kiub dan rebus dengan tulang  atau menghiris betik hijau menjadi kepingan halus panjang dan di goreng dengan bawang juga boleh dan tiada kesan buruk pada badan manusia.
Dari fb rakan FB, diedit oleh isuhangat.net
Posted @ www.isuhangat.net.

10 Rahsia Youtube Tidak Ramai Orang Tahu


Korang mesti suka layan Youtubekan? Suka letak video Youtube di blog/website anda? Anda perlu tahu trick-trick ini!
1. Melihat High Quality Videos
Ada video-video yang boleh anda buka dengan versi high quality. Caranya iaitu dengan menambah beberapa tulisan ini di belakang link URL video yang anda buka:
* &fmt=18, untuk melihat versi stereo, resolusi 480 x 270.
* &fmt=22 untuk melihat versi stereo, resolusi 1280 x 720.
Setelah anda menambah salah satu kod di atas pada alamat URL video di browser anda kemudian menekan Enter atau Go, maka paparan video Youtube yang anda buka akan menjadi lebih lebar dengan kualiti yang lebih baik.
2. Embed High Quality Video di blog anda
Trick sebelumya berguna untuk melihat video yang high quality di Youtube. Semasa embed alias mencantumkan video kualiti bagus tersebut di blog anda, tambahkan kod berikut di akhir URL: &ap=%2526fmt%3D18 atau &ap=%2526fmt%3D22.
3. Skip Terus ke Bahagian yang Menarik
Semasa membuka sebuah video di Youtube, kita boleh langsung skip ke minit tertentu? Jadi misalnya ada sebuah video yang panjang, yang sebenarnya moment menariknya ada di minit 03:14, kita tidak perlu menunggu sampai videonya berputar hingga ke minit itu. Cukup tambahkan #t=03m14s di belakang URL, contoh: http://www.youtube.com/watch?v=YPQ_N4imYVE#t=03m14s
4. Sembunyikan Search Box
Semasa anda hover atau melayangkan pointer mouse anda di atas sebuah video Youtube yang di-embed dalam sebuah blog, biasanya akan muncul Search Box. Jika anda tidak ingin perkara terjadi, tambahkan &showsearch=0 di belakang URL yang anda embed.
5. Meng-embed Hanya Bahagian Tertentu dari Video
Anda boleh menambahkan &start=30 di akhir URL yang anda embed, supaya boleh terus skip ke saat ke-30.
6. Video yang di-Embed boleh Autoplay
Biasanya video yang di-embed berjalan semasa tombol Play-nya diklik. Tapi jika anda mahu video tersebut secara auto di halaman website tempat anda embeded video itu dibuka, tambahkan &auto*play=1 di akhir link URL video tersebut.
7. Membuat video yang di-Embed Berulang-ulang automatik
Tambahkan &loop=1 untuk membuat video yang anda embed automatik terus berulang alias looping.
8. Tidak Menunjukkan Related Videos
Jika anda meng-embed sebuah video Youtube di blog anda, biasanya muncul link atau gambar menuju ke video lain yang berkaitan. Jika anda tidak mahu itu terjadi, tambahkan &rel=0 di belakang URL video yang anda embed.
9. Download Video
Ada banyak cara untuk download video dari youtube,seperti dengan Keepvid.com. Namun trik ini boleh juga dicuba, semasa anda membuka link video tertentu, ganti saja perkataaan youtube.com di link anda dengan kickyoutube.com. anda akan automatik akan ke website kickyoutube di mana anda boleh download video tersebut dengan mudah.
10. . Game Snake
Tahukah anda , kita boleh main game snakes semasa buffering video di youtube.
Gini caranya, semasa buffering video akan muncul satu bulatan yang bergerak melingkar ditengah tengah video. Itu sebenarnya ularnya.Klik mouse atas video dan tekan sahaja button arah panah atas pada keyboard. Kemudia ular tersebut boleh bergerak mengikut button yg anda tekan.

Tips Menggunakan Komputer Agar Mata Tidak Rosak


Tidak hanya menyebabkan mata menjadi letih, menatap skrin komputer terlalu lama juga boleh merosakkan mata. Untuk mengelakkan perkara tersebut tidak terjadi, berikut beberapa cara menggunakan komputer yang tepat.
Menurut sebuah kajian, skrin komputer tidak memancarkan radiasi berbahaya seperti sinar X atau cahaya ultraviolet.
Jadi, keletihan yang biasa terjadi semasa menatap skrin komputer terlalu lama bukan kerana paparan sinar monitor, melainkan oleh faktor lain, seperti yang dikutip dari lifemojo.
Faktor lain tersebut adalah pencahayaan yang buruk, posisi komputer atau barang lain yang tidak betul. Ketegangan yang berlebihan pada mata atau yang biasa disebut Computer Vision Syndrome dapat mengakibatkan mata gatal atau terasa terbakar, penglihatan kabur serta sakit kepala.
Beberapa langkah yang boleh kita lakukan untuk melindungi mata dari keletihan dan ketegangan. Perkara yang paling utama dan harus dilakukan adalah pengaturan posisi komputer dan pencahayaan. (Ergonomik)
1. Jauhkan komputer kurang lebih 20-30 inci atau lebih kurang sepanjang lengan dari mata anda. Usahakan agar monitor sejajar dengan arah pandang mata anda.
2. Sengetkan skrin monitor ke belakang sebanyak 19 hingga 20 darjat. Ini berguna untuk mendapatkan jarak pandang yang optimal.
3. Atur cahaya monitor agar tidak terlalu silau atau terlalu redup. Jika cahaya terlalu terang, gunakan filter atau pelindung anti-silau. Jangan lupa untuk mengatur brightness untuk mendapatkan kontras yang tepat antara huruf dan latar belakang. Jika melihat adanya flicker pada skrin komputer, sebaiknya monitor diganti segera.
4. Jika terpaksa membaca dokumen yang panjang atau menggunakan komputer dalam waktu yang lama, cubalah untuk menggunakan skrin komputer serta ukuran huruf yang lebih besar. Ada baiknya menggunakan skrin komputer LCD kerana lebih boleh diterima dengan baik oleh mata.
5. Gunakan kerusi yang dapat di’adjust’ rendah-tinggi dan ada penyandar. Selain itu, gunakan juga meja yang stabil dan tidak mudah goyang.

Ahad, 9 Disember 2012

RESEPI IKAN SIAKAP ALA SOS THAI UNTUK 10 PAX (orang)


  RESEPI IKAN SIAKAP ALA SOS THAI UNTUK 10 PAX (orang)
Bahan-bahan
1kg ikan siakap digaul bersama tepung ubi/tepung jagung
Minyak masak
3 ulas Garlic-blend
5 biji Big onion-slice
3 batang Serai-slice halus
5 ulasDaun limau purut
3 biji Cili padi-ketuk
1 botol Thai sos
½ botol Oyster sos
½ botol Chili sos
Kicap pekat sikit
Air
Tepung jagung untuk bagi pekat sikit
Garam
Chicken stock powder
METHOD OF COOKING
1.Mula-mula 1kg ikan siakap gaulkan dengan garam ataupun chicken stok powder bagi secukup rasa.
2.1kg ekor ikan siakap digaul dengan tepung ubi/ tepung jagung sama rata.Selepas itu panaskan minyak masak untuk
Ikan digoreng.Gorenglah sampai garing,masak dan rangup.
3.Selepas ikan siakap digoreng asingkan dan toskan minyaknya.
4.Untuk membuat ala Sos Thainya mula-mula letakkan minyak
sikit kat kuali,letakkan garlic,big onion,serai,daun limau purut,
cili padi ketuk,tumis dalam 1 hingga 3 minit.
5.Selepas itu,letakkan bahan thai sos,oyster sos,chili sos,air dan kicap pekat sikit,apabila ia boiling(mendidih),letakkan tepung jagung yang dicampur dengan air, jiruskan supaya
Sos ala thai pekat.
6.Akhir sekali,apabila sos ala thai siap dimasak jiruskan pada ikan siakap dan nak rupa  cantik ikan siakap ala sos thai hiriskan daun sup dan daun bawang buat hirisan halus dan hidangkan.



Sesiapa nak copy dan paste resepi ni kedalam blog sendiri amat digalakkan sekali,saya ada hadiah menarik sesiapa yang sudi komen pasal bisnes yang saya buat sekarang ini,komenlah  sekarang bisnes yang saya buat sekarang ni kat link di bawah ini,jikalau masuk bertambah lagi hadiah lumayan,,,anda dapat, kliklah link ini di bawah sekarang......


Welcome to STIFORP Q&A Anda Tanya Saya Jawab http://banyakduit.stiforpmy.com 

Sistem Hebat Yang Terbukti Membantu Apa Saja Perniagaan Anda Dan Berpeluang Mendapat Extra Income Walaupun TAK PANDAI MENAJA.. StiForP Terbaeeekkkk!!!! 

Saya tak pernah dengar apa itu stiforp, saya dah daftar tapi belum upgrade, saya tak faham, saya musykil, saya pening2 lalat, dan macam2 lagilah..So inilah tempatnya.

Langkah:
1.Daftar Percuma Dulu Di Sini Pilih Link Yang Mana Anda Suka...
2 http://banyakduit.stiforpmy.com

http://smartdebitcard.net/banyakduit
2.Baca email anda 

3.Login pakai email anda & explore
https://www.stiforp.com/login


4.Kalau Tak Faham Barulah Anda Tanya Saya Jawab.

"Ingat Tiada Paksaan Dalam Bisnes Ini"

Layari Laman Web :
http://ijalyadiy2.blogspot.com./
http://ijalbuatduitselalu.blogspot.com



Jumaat, 7 Disember 2012

KEK MARBLE SEDAP


RESEPI KEK MARBLE(AZNIE SALIM)TEMBAM PUNYA RESEPI BANYAK POWER HOOOO..
FOR 55 PAX OK....

BAHAN-BAHAN
MARJERIN- 1KG
TEPUNG PENAIK JENAMA BLUE KEY-1KG
ESEN VANILLA-1SUDU KECIL TEH
3 JENIS PEWARNAANG
-KUNING
-MERAH
-HIJAU
400GM GULA KASTOR
TELUR 10 BIJI

CARA-CARA BUAT RESEPI KEK MARBLE
1.CAMPURKAN MARJERIN 1KG DAN GULA KASTOR 400 GM,KACAU SEHINGGA KEMBANG ATAUPUN SEOLAH-OLAH
  WARNA PUTIH.
2.APABILA SUDAH KEMBANG ATAUPUN SEOLAH-OLAH WARNA PUTIH.LETAK 10 BIJI TELUR YANG SUDAH DIPECAHKAN
  DICAMPURKAN BERSAMA MARJERIN DAN GULA KASTOR.GAUL SEHINGGA SAMA RATA.
3.LETAK SEMUA TEPUNG PENAIK BLUE KEY SECARA BERANSUR-ANSUR SEHINGGA 1KG ,INGAT BERANSUR-ANSUR SEHINGGA
  SAMA RATA DIGAULKAN TEPUNG, MARJERIN DAN TELUR.
4.APABILA SEMUA SAMA RATA,LETAKKANLAH 3 PEWARNA MENGIKUT CITARASA ANDA,NAK BUAT SECARA BERASINGAN KE
  ATAU IKUT DAYA KREATIVITI ANDA SENDIRI...
5.LEPAS SIAP MASUK 3 JENIS PEWARNA DALAM LOYANG,,INGAT LOYANG KENA SAPU DGN MARJERIN DULU BARU LETAKKAN
  SEMUA BAHAN YANG DISIAP DALAM LOYANG,,,DAN BENTUKKAN DENGAN PANGKAL SUDU,,MASA SAYA BUAT DENGAN TEMBAM
  IA BEBENTUK CORAK JENIS DAUN CANTIK,,,MACAM DAUN YANG TERBENTUK PADA KAIN SUTERA
6.OK INI PETUA DARI TEMBAM KALAU TAK CUKUP TELUR APABILA TEPUNG DIGAUL,,,TAMBAHKAN SUSU CAIR 2 TIN ATAUPUN
  5SUDU TEH SEBUK TEPUNG JADI CAIR,,,
7.LAST SEKALI BAKAR SUHU 160 C DARJAH CELCUISE DALAM MASA 60 MINIT OK SIAP......OK KALAU ANDA NAK COPY@ PASTE
  DALAM BLOG ANDA SENDIRI SILAKAN MEMANG SAYA BENARKAN.....SEBAB BAB ILMU MASAKAN NI MEMANG BAGUS ILMUNI DAPAT DIKONGSI BERSAMA
 AKHIR KATA SESIAPA NAK HADIAH MENARIK DARI SAYA SILA COMMENT BISNES
 YANG SAYA BUAT SEKARANG INI,,,KALAU MASUK DAN DAFTAR SEKALI ADA HADIAH LUMAYAN UNTUK ANDA OK KLIK SEKARANG
http://simplebisnes.com/banyakduit
http://smartdebitcard.net/banyakduit
http://banyakduit.stiforpmy.com


Khamis, 6 Disember 2012

MENU LEMPENG ARAB


                   LEMPENG ARAB

TEPUNG GANDUM CAP SAUH 500GM
KELAPA PARUT           100GM
AIR MASAK            

BAHAN DIATAS BUAT UNTUK LEMPENG

BAHAN-BAHAN
DADA AYAM 3 KETUL
SERBUK KARI DAGING ADABI 3PKT =72GM 1 PKT=24GM
1 BIJI BIG ONION P0TONG SECARA CHOPPED(PETAK KECIL)
DADA AYAM 3 KETUL POTONG CINCANG HALUS
SOS TIRAM DALAM 3 SUDU TEH
WHITE PEPPER POWDER
GARAM SECUKUP RASA
MARJERIN PLANTA ADALAH BAHAN UNTUK MENUMIS
CARA PEMBUATAN UNTUK MENUMIS AYAM YANG SUDAH DIGAUL
1.MULA-MULA LETAKKAN MARJERIN PLANTA DALAM ANGGARAN 7 SUDU TEH
2.LETAKKAN 1 BIJI BIG ONION CHOPPED
3.TUMIS DADA AYAM 3 KETUL SAMPAI MASAK YANG SUDAH DICINCANG HALUS
  SAMPAI MASAK.

BAHAN-BAHAN UNTUK DICAMPUR SETELAH AYAM SIAP DIMASAK
1 BIJI BUAH TOMATO-POTONG CHOPPED
1 BIJI BAWANG BESAR MERAH-POTONG CHOPPED
100GM LETTUCE-POTONG CHOPPED
6 SUDU TEH MAYONIS
6 SUDU SOS CHILI

CAMPURKAN SEMUA BAHAN DI ATAS,SELEPAS ITU LETAKKAN KAT LEMPENG LEPAS ITU GULUNG
.KALAU NAK CANTIK GULUNGAN TU IKAT DGN DAUN KUCHAI TERBAIKKKK....

Selasa, 27 November 2012

PENAWAR SESIAPA KETAGIH ZINA


Salam,

ZINA adalah diantara satu dosa besar dan merupakan kejahatan yang sangat besar yang memberi kesan amat buruk kepada penzina itu sendiri. Banyak kes buang bayi, jangkitan virus HIV/AIDS akibat ZINA memberi kesan yang buruk pada masyarakat kita. 

Di dalam Islam, pelaku perzinaan dibezakan menjadi dua, iaitu pezina muhshan dan ghayru muhshan. Pezina muhshan adalah pezina yang sudah memiliki pasangan sah. Sedangkan pezina ghayru muhshan adalah pelaku yang belum pernah menikah dan tidak memiliki pasangan sah.

Bagi pasangan yang sudah berkahwin haruslah berhati-hati dan sudah banyak kes HIV/AIDS direkodkan kerana dijangkiti dari suami yang selalu melanggan pelacur. Penyakit ini tidak nampak dimata sehingga individu yang dijangkiti itu terasa tahap kesihatannya merosot. Selalu demam dan tanda-tanda awal kelihatan seperti ruam dibadan. TANDA HIV.

Bagi yang belum berkahwin dan bercouple. Bila sudah terjebak dengan ZINA susah nak berhenti kerana "Ketagih Seks". Dosa dan malu bukan halangan lagi apabila nafsu sudah membuak-buak. Bila sudah mengandung mana nak sorok muka. Ada yang lari dari rumah seperti yang baru tersiar dalamMETRO BACA DISINI.  

Oleh yang demikian amalkan doa ini sebagai "Penawar" bagi mencegah ZINA. Pada isteri yang khuatir suaminya yang selalu "Outstation" elok amalkan doa ini supaya pasangan anda itu dijauhkan ZINA. Baca doa ini sebelum terlambat.

Allah SWT berfirman maksudnya: 

"Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat yang membawa kerosakan." (Surah Al-Israa': 32) 

DOWNLOAD MP3 DOA- KLIK SINI


Maksudnya: (Surah An Nur: ayat 33 dan 34)

33. Dan orang-orang yang tidak mempunyai kemampuan berkahwin, hendaklah mereka menjaga kehormatannya sehingga Allah memberi kekayaan kepada mereka dari limpah kurniaNya; dan hamba-hamba kamu (lelaki dan perempuan) yang hendak membuat surat perjanjian untuk memerdekakan dirinya (dengan jumlah bayaran yang tertentu), hendaklah kamu melaksanakan perjanjian itu dengan mereka jika kamu mengetahui ada sifat-sifat yang baik pada diri mereka (yang melayakkannya berbuat demikian) dan berilah kepada mereka dari harta Allah yang telah dikurniakan kepada kamu dan janganlah kamu paksakan hamba-hamba perempuan kamu melacurkan diri manakala mereka mahu menjaga kehormatannya, kerana kamu berkehendakkan kesenangan hidup di dunia. Dan sesiapa yang memaksa mereka, maka sesungguhnya Allah sesudah paksaan yang dilakukan kepada mereka Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.

34. Dan sesungguhnya, Kami telah menurunkan kepada kamu, ayat-ayat keterangan yang menjelaskan (hukum-hukum suruh dan tegah) dan contoh tauladan (mengenai kisah-kisah dan berita) orang-orang yang telah lalu sebelum kamu, serta nasihat pengajaran bagi orang-orang yang (mahu) bertakwa.

Wasallam.

Ahad, 18 November 2012

Sesiapa jadi follower blog saya,dapat tawaran hadiah lumayan,,serius tak tipu...


                       Assalamuaikum ......kepada pengikut setia blog saya,,,,
saya ingin menyatakan bahawa saya ingin menawarkan hadiah yang begitu menarik kepada sesiapa yang telah berjaya mengikut syarat-syarat yang ditetapkan oleh saya
Apa syarat-syaratnya ialah

1.Anda wajib menjadi follower blog saya iaitu
  http://ijalyadiy2.blogspot.com
  http://ijalbuatduitselalu.blogspot.com

2.Anda wajib mendaftar di viral backlinks dalam 2 blog saya yang saya nyatakan pada nombor 1, dapatkan code secara percuma  di viral backlinks

3.Anda wajib like fanpage Ijalyadiy2

4Anda wajib memberi begitu banyak komen tentang website ini,saya tak paksa awak masuk bisnesniye ,,,, tapi sekiranya anda masuk automatik anda jadi pemenang dan seterusnya
 dapat hadiah menarik yang saya janjikan okay,,,,ok inilah website wajib anda komen,,,

http://simplebisnes.com/banyakduit
http://smartdebitcard.net/banyakduit
http://banyakduit.stiforpmy.com

lagi banyak anda komen lagi senang anda menghampiri hadiah menarik yang saya tawarkan lumayan tau,,,,kalau xnak atau malas menaip untuk banyak komen, masukjelah,,,ok ok saya tak paksa tau
ingat,,,saya x paksa,,komenlah apa-apapun,,,tapi biarlahlah secara positif,,,jangan ada maki-hamun,,perkataan yg tidak elok, itu comment yg saya tolak dan xnilai,,,
ok saya nak anda wajib komen di fanpage facebook Ijalydiy2 bukan di fanpage Muhammad RizalYadiy tau....sesiapa yg komen di fanpage facebook  Muhammad RizalYadiy ditolak dan tidak diterima,,ok saya ingin nyatakan
terma dan syaratnya   bagi untuk anda menang  hadiah menarik yang saya tawarkan ialah maybe dalam 1 bulan sahaja iaitu bermula dari tarikh 19/11/12 -20/12/12...
Ok nak tahu apa hadiah menarik itu......sesiapa 5 top comment paling banyak dalam tempoh tarikh 19/11/12 -20/12/12. inilah hadiahnya

pemenang nombor satu akan dapat

1 tiket masuk dewasa percuma Melaka Wonderland
1 tiket masuk kanak-kanak percuma Melaka Wonderland
Dapat wang tunai RM30

pemenang nombor2 akan dapat
1 tiket masuk dewasa percuma Melaka Wonderland
1 tiket masuk kanak-kanak percuma Melaka Wonderland
Dapat wang tunai RM20

pemenang nombor3 akan dapat
1 tiket masuk dewasa percuma Melaka Wonderland
1 tiket masuk kanak-kanak percuma Melaka Wonderland
Dapat wang tunai RM10

pemenang nombor4 akan dapat
1 tiket masuk kanak-kanak percuma Melaka Wonderland
Dapat wang tunai RM10
Hadiah saguhati misteri

pemenang nombor5 akan dapat
1 tiket masuk kanak-kanak percuma Melaka Wonderland
Dapat wang tunai RM10
Hadiah saguhati misteri

ok sesiapa yang berminat pada hadiah ini sila daftarlah sekarang dan banyak comment......ha ha jgn bertangguh...bertindaklah sekarang......
peringatan,,,pemenang hadiah no 4 dan no 5 memang sama ye...ok i hope u faham,,,
sesiapa yang menang saya akan paparkan nama blog anda di http://ijalbuatduitselalu.blogspot.com




 

Sabtu, 20 Oktober 2012

Dapatkan Like banyak-banyak guna Aplikasi FB


Dapatkan Like banyak-banyak guna Aplikasi FB



Trafik = $$$ , buat blog cantik-cantik tapi tak ada pengunjung pun tak guna. Jadi dapatkan RefererX Mini ini sekarang untuk anda penuhkan blog anda dengan trafik yang mencurah-curah.





Salam hormat,

Seperti yang saya janjikan semalam, saya akan
kongsikan kepada anda semua, satu website yang
amat menarik.

Dalam website ni, dia akan ajar bagaimana kita
boleh membina sendiri aplikasi FB yang boleh mendapatkan
BANYAK like !

Jangan buang masa, klik sini ye
>>> 
http://banyakduit.stiforpmy.com


Semoga website ni, dapat membantu anda untuk meningkatkan
banyak Like!

Orait, waktu rehat dah tamat.

Selepas ni, kita akan sambung semula, modul kursus teknik fb
kita.

Bersedia ye !
Ikhlas,
http://www.facebook.com/groups/stiforpnetwork

Rabu, 17 Oktober 2012

ADAKAH ANDA MANGSA SETERUSNYA


ADAKAH ANDA MANGSA SETERUSNYA

Anda berlari sedaya upaya untuk melepaskan diri tanpa arah tujuan.
Pengganas tersebut cuma di belakang anda sahaja. Mata anda sibuk
mencari jalan keluar dalam hutan yang penuh dengan kegelapan.

Keadaan di sekeliling nampaknya hampir sama sahaja. Tak kira
secepat manapun anda berlari, usaha anda nampaknya sia-sia sahaja.
Kemudian, anda dapati bahawa selama ini, anda hanya berlari dalam
satu bulatan yang tertutup dengan pengganas tersebut.

Anda iada jalan keluar melainkan anda tahu siapakah pengganas yang
kejam tersebut.

Pengganas tersebut ialah minda anda sendiri. Ia merompak impian
serta harta benda anda satu demi satu. Tak kira selaju manapun anda
berlari, lambat laun, anda akan ditangkap oleh minda anda.

Satu-satunya cara untuk menghapuskannya ialah berhenti berlari,
toleh belakang dan hunuskan "Keris Minda Positif" anda ke arahnya.

Sudah banyak kali kita membiarkan minda kita mempermainkan kita.
Kita mengizinkan minda kita membunuh impian kita tanpa
disedari.Akan tetapi, segala-galanya akan berubah mulai hari ini.
Kita akan menamatkan perang minda ini dengan penuh keamanan.

Seperti yang kita sedia maklum, minda kita yang mencipta realiti
kehidupan kita. Ia mungkin sukar untuk diterima pada mulanya kerana
ia bertentangan dengan kepercayaan minda kita yang telah tertanam
sejak kecil lagi tetapi Fizik Quantum telah membuktikan teori ini.

Jika minda anda memikirkan sesuatu yang positif, maka realiti yang
terhasil juga positif dan sebaliknya.

Jadi, pastikan anda selalu bersedia dan bersenjatakan minda positif
terutamanya apabila berhadapan dengan pengganas minda anda.

Salam jutawan,
http://www.dgreatnetwork.com
http://stiforp.com/login
http://banyakduit.stiforpmy.com
http://simplebisnes.com/banyakduit
To unsubscribe or change subscriber options visit:

--






Selasa, 16 Oktober 2012

Segalanya bermula dari Minda




Salam sejahtera
Apa khabar, saya harap ketika ini berada di dalam keadaan
sihat dan minda yang cerdas.
Tentu anda pernah dengar atau terpandang pada ungkapan ini. 'Anda
apa yang anda fikirkan'.

Segala-galanya bermula dari minda anda,sekiranya anda befikir,
sesuatu yang negatif, hasilnya pasti negatif. Sekiranya anda fikirkan
positif, hasilnya pasti positif, kerana itulah mantan perdana menteri
Kita, Tun Dr, Mahathir sentiasa menggalakkan rakyat Malaysia berfikiran
positif, 'Fikirkan boleh'. dalam setiap apa yang dilakukan.

,
Adakah saya terlalu berceloteh panjang?, Sekiranya benar, maafkan saya
Saya cuma ingin berkongsi satu lagi ungkapan bersama anda,  
'Sekiranya anda mampu menguasai Minda, anda pasti dapat menguasai dunia' .
Ungkapan tersebut bukanlah ciptaan saya, tetapi ianya telah dilafazkan
oleh individu yang telah berjaya.
Sekiranya anda inginkan lebih maklumat mengenai minda dan kejayaan, Sila klik laman blog saya, sekiranya anda merasakan ingin berkongsi masalah dan bertukar pendapat bersama saya, sila klik laman blog saya ,saya akan sentiasa membantu anda, kerana 'kecemerlangan anda, kejayaan Kami'

Ikhlas,

To unsubscribe or change subscriber options visit:
http://bit.ly/dgreatwebinar




--


Isnin, 15 Oktober 2012

LATIHKAN DIRI MILIKI MINDSET KEJAYAAN


Hari ini, inilah yang saya tulis dalam blog saya,,bacalah selalu blog saya,,pasal boleh rangsang minda positif

Assalamulaikum,
Wahai pembaca setia blog saya, Apa khabar. Anda menerima mesej ini kerana anda telah melayari blog saya ,apa kata jadi follower blog saya

 Adakah anda mempunyai mindset kejayaan?
 Anda pasti akan dapat membentuk diri yang berjaya dengan memposisikan diri berdasarkan betapa pentingnya mempunyai mindset yang positif terhadap kejayaan.

Namun begitu, amat sukar juga bagi seseorang individu menilai diri secara objektif , kerana kebiasaannya ia akan di dominasi oleh perasaan yang subjektif. Terdapat individu yang menilai diri sendiri sebagai seorang yang mempunyai mindset positif, namun untuk membuktikannya melalui tindakan adalah sukar, kerana setiap tindakan yang dilakukan, masih lagi didasari atau berasaskan kepada perasaan negatif seperti takut, kurang yakin dan rendah diri.

adakah anda tahu bagaimana untuk menghindari daripada masalah ini? . Apa yang perlu dilakukan ialah dengan mengeluarkan segala pengenalan diri yang telah anda akui sebagai diri sendiri. Keluarkan segala stigma yang pernah anda bawa kemana-mana sahaja anda berada tanpa anda sedari. 'Seperti saya anak kampung, saya orang miskin , orang bodoh, lembab dan lain-lain lagi.



Gunakanlah setiap peluang yang anda ada, dengan mengkaji perkara-perkara baru, dan anggaplah diri anda sebagai sekeping kertas putih yang anda boleh corakkan mengikut keinginan anda sendiri. Atau anda boleh menganggap ini sebagai penjenamaan semula diri anda.


Apa jua penjenamaan yang anda ingin lakukan, hindari diri anda daripada mempunyai perasaan malu, kurang yakin dan gantikan ia dengan mindset kejayaan.

Ikhlas,
ijal
  
Salam hormat Sahabatku semua,

Demam Affiliate telah bermula!
Rugi sesiapa yang belum dapatkan
"Rahsia dapat banyak duit" melalui
link saya. Sangat rugi...

Ini kerana kali ini saya nak dedahkan lubuk
buat duit ini untuk anda. Hanya 3 langkah
ini yang perlu anda lakukan:

1. Daftar
2. Promosi
3. Dapat Duit!
Sahabatku, daftar percuma sekarang disini:
http://www.dgreatnetwork.com
http://stiforp.com/login

UNTUK MENJADI KAYA MESTI ADA ILMUNYA



***************************************************************** 
Anda membaca  blog ini, kerana anda telah melayari blog saya *****************************************************************

Assalamualaikum & Salam sejahtera Apa khabar kepada pembaca blog saya, Saya harap ketika ini anda berada dalam keadaan yang baik dan gembira.Semoga kehidupan anda sentiasa dipenuhi dengan kejayaan dan kegembiraan.



Setiap individu, mengisi kehidupannya dengan tiga motivasi utama, iaitu fizikal, minda, dan  jiwa.Setiap manusia  yang hidup di muka bumi ini juga berhak untuk berjaya dan menjadi kaya. Untuk berjaya, ada ilmunya. Ilmu ini, adalah ilmu yang benar dan menggunakan formula tertentu seperti anda mempelajari algebra dan matematik. Jika Anda  dapat menguasai ilmu ini, maka Anda akan berjaya .



Untuk kaya dan berjaya bukanlah semata-mata bergantung kepada persekitaran . Jika menjadi kaya ditentukan oleh persekitaran, maka semua orang di satu kawasan tertentu, pastinya semua akan kaya. Namun kenyataan yang kita lihat, di dalam satu kawasan atau persekitaran ada yang kaya dan ada juga yang miskin.

Menjadi kaya juga bukan semata-mata bergantung kepada bakat. Ramai  orang berbakat tetapi masih lagi  miskin kehidupannya.Malahan ramai  orang yang tidak berbakat juga  menjadi kaya.


Jadi bagaimana untuk menjadi kaya?. Menjadi  kaya adalah dengan menggunakan minda dengan sebaiknya , dan melakukan ilmu yang tertentu yang dikhas kan untuk menjadi kaya. Bagaimana untuk mendapatkan ilmu tersebut? ebook. banyakduit, telah berkongsi segalanya . Anda boleh mendapatkan e-book tersebut untuk mengetahui rahsia tersebut.

 Setakat ini dahulu ,Saya mengundur diri,semoga  kejayaan dan kebahagiaan menjadi milik anda yang abadi.

Salam sayang dari saya



To unsubscribe or change subscriber options visit:http://www.facebook.com/groups/stiforpnetwork


--